Για οτιδήποτε χρειάζεστε και δεν το βρίσκετε στην ιστοσελίδα μας επικοινωνήστε μαζί μας, εδώ.Meltemi: ένα Ελληνικό Μεγάλο Γλωσσικό Μοντέλο (LLM) Ανοιχτού Κώδικα

Posted by GEORGIOS TZERMPOS on

Κυκλοφόρησε από το   Ινστιτούτο Επεξεργασίας Γλώσσας και Λόγου του Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας Αθηνά το Meltemi LLM για την ελληνική γλώσσα, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο ανοιχτού κώδικα.

Το Meltemi αναπτύσσεται ως δίγλωσσο μοντέλο, διατηρώντας συγχρόνως τις δυνατότητές του για την αγγλική γλώσσα, ενώ επεκτείνεται συνεχώς για να κατανοεί και να δημιουργεί άπταιστα κείμενα στα Νέα Ελληνικά χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και τεχνικές αιχμής.

Πηγή άρθρου: https://medium.com/institute-for-language-and-speech-processing/

 Το μελτέμι (πληθ. μελτέμια· αρχαία ελληνικά: ἐτησίαι) είναι ετήσιος καλοκαιρινός τοπικός ημερήσιος άνεμος που εκδηλώνεται στις ελληνικές θάλασσες και κυρίως στο Αιγαίο. Η διεύθυνση των ανέμων αυτών στο βόρειο Αιγαίο είναι από ΒΑ. διευθύνσεις, στο κεντρικό από βόρειες και Β/ΒΔ, στο νότιο Αιγαίο και Κρητικό πέλαγος από ΒΔ., φθάνοντας μέχρι δυτικές διευθύνσεις κυρίως στη Ρόδο. Η έντασή του μπορεί να ποικίλει από απαλό αεράκι έως ισχυρές θύελλες, καθιστώντας το τόσο μια ζωτική πτυχή του τοπικού καιρού όσο και έναν σημαντικό παράγοντα στο κλίμα της περιοχής.